Cea mai buna investitie in monitoare second hand

Atunci cand vine vorba despre calculatoare, ipoteza de nou sau second hand apare numai atunci cand te gandesti la ce anume doresti sa il folosesti. Daca ai nevoie de un desktop doar pentru office si mail vei cumpara unul second hand, daca ai nevoie de un desktop pentru video rendering sau putere de calcul foarte mare, gaming, etc, te vei duce la magazin si iti vei cumpara o unitate de ultima generatie.

Ce faci insa atunci cand ai nevoie de un monitor? Monitorul nu face altceva inafara de afisaj. Asta face de dimineata pana seara, uneori chiar si 24/24. Preturile pentru monitoare difera in functie de marime si de calitatea imaginii. Daca nu ai nevoie de calitate cu siguranta vei incepe sa cauti monitoare second hand. Eu unul nu am cumparat niciodata monitoare noi. Daca desktopuri am cateva la activ si oricum regret ca le-am cumparat de noi, monitoarele nu le voi cumpara niciodata din magazin.

Recent am avut o problema electrica la statie si mi s-au ars doua monitoare. Pai ce ar fi fost sa ma duc sa dau 1000 de lei pe doua monitoare noi din magazin? Am nevoie de monitoare care sa stea pornite si atat, indiferent de dimensiune sau de calitatea imaginii. Am cumparat doua monitoare second hand si am rezolvat problema rapid si cu costuri foarte reduse. Ce-mi trebuie mie am gasit cu 100 de lei si transport gratuit. Asadar, cu 200 de lei am rezolvat ieftin si rapid.

Am spus de foarte multe ori faptul ca investitiile in tehnologie noua nu merita si o sa va explic imediat de ce. Daca astazi cumpar un calculator noi, de ultima generatie, peste cateva zile va fi depasit. Tehnologiea evolueaza continuu si asta nu este singura problema. Isi pierde si din valoare. Un calculator pe care astazi il cumpar cu 3000 de lei, peste o luna nu o sa iau pe el mai mult de 2000 de lei in regim de second hand. Este cursul firesc al lucrurilor intr-o societate construita pentru evolutie. Trebuie sa ne adaptam si sa luam cele mai bune decizii atunci cand vine vorba de produsele electronice.

One Response

  1. Liviu June 30, 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.