Oameni pe jumatate

Dupa cum am povestit intr-un articol anterior, in urma cu cateva zile am avut o problema electrica la serviciu. S-au ars aproape toate aparatele ce au sursa de alimentare incepand cu monitoarele, calculatoarele, imprimanta, DVR-ul si lista poate continua. Ironic, as putea spune ca au scapat doar aparatura ce nu a fost bagata in priza.

Ei bine, de dimineata a venit o sursa pentru calculator si am montat-o la prima ora. M-am uitat putin ciudat atunci cand am observat ca sursa pe care o foloseam era montata provizoriu in 2 suruburi din 4. Ma gandesc ca asa e romanul, de ce sa munceasca extra sa faca treaba calumea cand poate sa munceasca mai putin?

Adineaori aruncam o privire si la capacul tabloului cu sigurante. Vad ca tot doua suruburi are, pe diaginale. Stiti voi, este acel dreptunghi cu o usita mari din plastic ce acopera panoul de sigurante. Ce doamne iarta-ma se intampla? Chiar asa suntem oameni pe jumatate indiferent ce facem? Am inteles ca unitatea a fost adusa de un electrician care a schimbat sursa defecta cu una provizorie, insa si tabloul de sigurante tot 2 suruburi din 4?

Eu stiu ca un capac nu cade daca e fixat in doua suruburi pe diagonala, insa daca din fabrica vine cu 4, de ce trebuie mereu noi, romanii sa ne grabim? De ce mereu trebuie sa ne gandim cum sa facem sa muncim mai putin? Probabil din aceasta cauza nici nu avem adevarati meseriasi care sa lucreze dupa niste standarde. Povesteam de incidentul cu cablul de 380 pocnit din pricina unui astfel de meserias care nu a respectat nici cele mai elementare standarde in ceea ce priveste instalarea de cabluri 380v. astept si eu ziua cand lucrurile or sa fie facute ca la carte in Romania, insa cred ca imi creste barba pana la genunchi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.