Nebunia cu controalele din partea statului

Lucrez in comert de mai bine de doi ani si am observat ca incep sa vina din ce in ce mai des controale din partea statului. Pe o parte ma bucura treaba asta. Sunt semne ca lucrurile incep sa intre pe fagasul normal si ca incepe sa se termine cu evaziunea si cu banii furati de la stat. Mereu am spus ca o afacere trebuie sa fie in primul rand corecta cu statul.

Pe alta parte, statul nu prea te ajuta cu nimic daca ai o firma. Inafara de impozite si taxe peste taxe, nu primesti nimic de la stat. Si bineinteles controale cat cuprinde. E destul de dificil sa tii pasul cu ele, caci Romania nu e tarain care sa se faca bani in mod cinstit, iar romanul nu e genul d eom care sa se poata abtine de la micile ciupeli. Nu se simte el bine daca nu pleaca acasa cu cativa lei in plus pentru care nu plateste impozit. Asadar, de ce sa accepti controalele unui stat care nu-ti faciliteaza nimic? De ce sa accepti sa ii dai niste bani daca nu ii merita?

Treaba e cu dus si intors, caci toti cei care au firme si se plang de statul care le ia toata munca continua cu acea firma, deci totusi fac bani chiar daca se plang non stop. Eu stiu ca atunci cand nu mai faci fata cheltuielilor, inchizi si te apuci de altceva. E clar ca discutam aici si despre niste oameni care nu prea au responsabilitate si coloana vertebrala dar si despre un stat nepasator. E pe sistemul: nu ne convine dar nici de plecat nu plecam.

Sa vina controale dar si statul sa creeze conditii, nu biruri. Birurile sunt ceva ce apartin de Evul Mediu si ar fi bine sa ramana in acea sfera pana ne mai ridicam si noi oleaca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.