Bafta la componente pc second hand?

In urma problemelor electrice de la serviciu intampinate in urma cu vreo 4 zile, una dintre sursele calculatoarelor aflate in incinta a cedat. Am fost nevoit sa ma duc sa cumpar una noua, insa aici urmeaza surpriza. Atunci cand cumperi calculatoare brand gen Fujitsu Siemens, asteapta-te sa ai probleme mari in ceea ce priveste compatibilitatea in cazul in care acestea cedeaza. Cu greu vei gasi surse sau placi de baza pentru ele.

Ei bine, nu puteam pune o sursa noua standard pentru ca nu ajung cablurile. O unitate Fujutsu Tower are sursa de alimentare sus si sloturile pentru mufa cu 24 respectiv 4 pini in coltul opus jos. Ai nevoie de niste cabluri foarte lungi asa ca am zis sa comand o sursa din dezmembrari, identica cu cea arsa. Nu am vrut sa ma complic cu surse improvizate asa ca am comandat una identica dar second hand.

De dimineata am montat sursa si nu mica mi-a fost mirarea cand am constata ca dupa 20 de minute s-a ars. Nu o sa dau nume de magazin de unde a fost achizitionata, caci ei nu au nici o vina. Ei au testat sursa inainte sa o trimita pentru cateva secunde si a mers. Dupa cum spuneam, s-a ars dupa 20 de minute. Oamenii au fost foarte ok si s-au oferit sa o schimbe pe garantie, curierul pe cheltuiala lor.

Totusi nu am putut sa nu le reprosez o investigare mai amanuntita a surselor dupa ce mi-au povestit ei ca provin de la pc-uri la care a cedat placa de baza. Stim cu totii ca o placa de baza cedeaza cel mai des din pricina sursei defecte, care odata bubuita, trage dupa ea si alte componente carora ar trebui sa le furnizeze niste tensiuni constante si perfecte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.