Sezonul racelilor

Raceala este cea mai a dracu’ boala. Poti sa iei cate pastile vrei, pana nu isi face ea de cap nu scapi… Cel putin asa sunt eu. Racesc rar dar ma tine… Nu sunt ca altii sa stau racit 3 zile. Nu, eu racesc cate o saptamana si indiferent cate pastile iau, tot nu dispare complet raceala din organism. Alaltaieri am fost de serviciu la statie si din 70 de clienti, cred ca cel putin 10 erau raciti cobza.

De vina este vremea foarte inselatoare. Pai joi erau 15 grade si un soare de aveai senzatia ca sunt 20, iar vineri ningea… Prea mare diferenta de temperatura de 15 grade de la o zi la alta… Organismul nostru are nevoie de timp si temperaturi constante pentru a se adapta, altfel, sistemul imunitar este dat peste cap si greu te mai vindeci de raceala. Tragi de ea cate o saptamana.

Si eu racesc din aceleasi motive: diferentele prea mai de temperatura. Deocamdata, pe anul acesta am scapat, insa cu siguranta o sa ma ia si pe mine cand o sa se mai incalzeasca afara. Eu plec la 5 dimineata la serviciu cand e frig afara, apoi peste zi ma incalzesc si cand ajung seara acasa din nou am parte de frig. Deci frig – cald – frig si toate intr-o singura zi. Cei care lucreaza la program asemeanator mie cu siguranta imi vor da dreptate.

Problema este ca si vremea este destul de sucita in ultimii ani, racelile apar mai devreme fata de normal si in proportii mai mari. Anotimpurile pe care le stiam noi de mici copii practic nu mai exista. Nu mai avem treceri de la iarna la primavara si invers… Avem trecere direct de la 1 – 2 grade Celsius la 15 grade Celsius, iar din aceasta cauza apar cele mai suparatoare probleme de sanatate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.