O barcuta

Drobeta Turnu Severin are un port destul de frumos. Imi place sa ma duc acolo sa ma mai plimb. Apa ma linisteste si portul este unul dintre locurile mele preferate din oras. De fapt, ca sa fiu sincer, orin alte parti nici nu ma prea duc. Aseara am trecut pe acolo impreuna cu un amic. Dupa ore intregi de scris articole trebuie sa ies putin, sa imi limpezesc mintea. Am plecat sa iau un senvis si am trecut si prin port sa vad ce se mai intampla. Soarele si ziua frumoasa de afara a ajutat destul de mult. A fost cald si poti sa stai in port sa mai discuti cu cineva in liniste.

Cred ca pentru prima data am vazut o barcuta precum cea din clip care trage la ponton. Ma uitam la ea si imi imaginam cata indemanare are capitanul ce o manuieste. Era liniste totala si mi se parea destul de greu sa intorci vaporasul ala invers fata de cursul apei si sa il securizezi in port fara sa te lovesti ca mingea de ping pong de ponton. Daca atunci cand e liniste si pace mi s-a parut dificila manevra, nu vreau sa ma gandesc la manevrele astea atunci cand Dunarea este agitata sau cand e viscol afara. Asta e meserie pentru om cu coi, ce sa mai…

Desi stau intr-un oras cu port, nu am fost niciodata pe Dunare cu barca. Nici cu barca nici cu vaporul. Cei care fac ceva excursii pana la Cazane cer cam multi bani si asta m-a tinut departe de “imbarcare”. Ceva de genul 250 – 300 de lei de persoana pana la Cazane si inapoi. Pai cu 300 de lei o familie traieste o saptamana, asa ca nu am de gand sa dau acesti bani. Cel putin deocamdata cand nu ma dau banii afara din casa.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.