Content writer pentru altii sau pentru tine?

In ultima vreme, internetul s-a dezvoltat destul de mult si meseria de content writer incepe sa fie din ce in ce mai solicitata. E nevoie de oameni care sa se ocupe de scris, de review, e nevoie de opinii referitoare la anumite servicii, de reclama, e nevoie de prezentare si nu in ultimul rand, e nevoie de pozitii in Google.

Google incepe sa se schimbe si linkurile nu mai conteaza atat de mult. Conteaza contentul, conteaza modul in care il prezinti, conteaza originalitatea si conteaza inteligenta cu care scrii. Pai am vazut cu totii site-uri foarte bine indexate in Google desi nu au nici macar un link in ele. Care ar fi explicatia? Tot ce trebuie sa faci este sa oferi un tip de content care se cere, de care oamenii au nevoie, care se cauta si care rezolva problemele altora.

Meseria de content writer pentru altii are avantajul ca muncesti mai putin. Daca primesti de scris 5 articole pe tema feminina sau tehc, 5 ai de facut si pace. Nu iti bati capul cu cuvinte cheie, cu pozitii in google. Pur si simplu creezi content si atat. Acesta este modul de lucru al majoritatii content writerilor, majoritatea doresc bani facuti fara prea multa bataie de cap.

Ce se intampla daca alegi sa fii content writer pentru tine? Adica sa postezi articole pe propriile site-uri? In primul rand ai foarte mult de munca. La fie care articol ce contine linkuri catre reclame trebuie sa postezi 3 sau 4 non advertoriale, articole fara linkuri de reclama. Acest echilibru trebuie mentinut pentru a mentine site-ul intr-un PA si DA acceptabil. Este dovedita deocamdata certitudinea ca ratia de 3 la 1 iti va creste autoritatea paginii si a domeniului. Muncesti mai mult, insa la final e vorba despre site-ul PROPRIU. Ramai cu un site de tehc pe care ulterior il poti vinde cu mii de euro in cazul in care nu te mai atrage. Recomand meseria de content writer pe cont propriu chiar daca e mai dificil… Cresteti propriile site-uri!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.