Nu platim ce e in plus dar cand e in minus asteptam restul

Cei care lucreaza in comert inteleg foarte bine fenomenul. Eu de exemplu am o pompa care nu poate fi oprita exact la fix de cat din intamplare. Ma refer la o pompa ce livreaza GPL la autoturisme. De exemplu daca vine cineva si vrea gaz de 50 de lei, nu o sa pot opri niciodata la 50.00. Intotdeauna or sa fie sume de genul 49.87; 49.95; 50.10; 50.24 si asa mai departe.

De doi ani de zile de cand lucrez la aceasta statie, am depasit la multi cu 10 bani, 20 de bani, chiar cativa lei si sincer va spun ca rare au fost cazurile in care oamenii s-au simtit si au zis “ia aici ca ai depasit 20 de bani”. Multi vor spune ca e vina mea ca depasesc, capetele patrate nu pot sa inteleaga faptul ca avem de-a face cu un sistem imprefect. In mod normal ar fi ca omul sa primeasca exact atat cat cumpara, insa de ce atunci cand primesc in plus tac precum mutii, iar daca le opresti 10 bani se gasesc zgariciti care sa faca gura? Unde e omenia? Va dati seama ca nu se pricopseste nimeni cu asemenea alimentari, dar e vorba despre caractere.

Mi-as dori ca oamenii sa fie intelegatori si atunci cand primesc pe plus, nu doar cand li se opreste 10 bani. Sa fie omenie pentru ca nimeni nu pleaca de la ideea de a fura sau de a jecmani pe cel de langa tine. Dupa cum spuneam, cred ca doua cazuri au fost cand oamenii s-au simtit si au dat si cei 20 de bani pe care i-am depasit, in rest numai caractere infecte care se asteapta mereu sa ia in plus fara sa plateasca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.