Bocna de Martie

Desi suntem aproape de jumatatea lunii martie, vremea nu tine cu noi. Soarele este scump la vedere si dimineata intotdeauna am de raschetat parbrizul masinii cand sa plec la serviciu. Ne-am saturat cu totii de aceasta iarna tarzie, vrem caldura si iarba verde. Parca si oamenii sunt mai zambitori atunci cand vremea e frumoasa, nu? Cel putin mie asa mi se pare si lucrez cu oameni de peste 2 ani. In fiecare zi discut cu peste 50 de indivizi si incerc sa ii observ pe fiecare cat mai bine.

Sunt curios cand o sa avem si noi parte de 15 -20 de grade daca la jumatatea lunii martie avem -1 grad… E drept, omul este cel mai nemultumit animal de pe planeta si cand spun animal nu vreau sa jignesc pe nimeni. Ma gandeam strict la discutiile pe care le am vara cu oamenii, nemultumiti de temperaturile caniculare.

E destul de ciudat sa ii auzi iarna cum se vaita dupa caldura si vara cum se vaita de caldura. Iarna vrem vara si cand vine vara vrem iarna inapoi. Poate ca si clima tot mai arida din ultimii ani ne face sa ne sucim dupa cum bate vantul. Tin minte cand eram eu mic faptul ca erau 4 anotimpuri, nu doua ca acum. Exista acea perioada de tranzitie intre anotimpuri cu mult soare si temperaturi bune. Astazi acea perioada nu mai exista si se trece direct de la cald la frig si invers. E sacaitor si toata lumea e irascibila atunci cand are parte de frig pentru foarte mult timp, de lipsa soarelui si asa mai departe. Sa nu mai pomenesc de falimentul in care te baga o iarna prelungita… Bani dati pe stergatoare de parbriz, pe solutii de dezghetare a geamurilor, consum de carburant scazut si asa mai deparete… Sper sa nu avem si bocna de aprilie..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.