Avem parte de un inceput de an pagubos

Desi luna ianuarie a inceput in forta, mai bine ca ianuarie 2014, se pare ca februarie, martie si aprilie nu vor fi asa de bune din pricina sarbatorilor. Oamenii, cel putin romanii sunt invatati sa cheltuie averi de sarbatori. Nu am inteles niciodata de ce, insa ati vazut cu totii cum se golesc rafturile magazinelor inainte de Craciun sau de Paste. Bineinteles ca acea mancare ajunge la cosul de gunoi in proportie de 75% conform studiilor.

Spun ca vom avea parte de un inceput de an pagubos pentru ca in martie s-a cheltuit cu 1 si 8 martie si deja se vede in piata acest lucru. Suntem aprope de jumatatea lunii si oamenii alimenteaza de 20 si de 30 de lei. Nu am mai avut un plin de zile bune. Ma gandesc si la faptul ca Pastele anul acesta cade pe 12 aprilie daca nu ma insel… Deci mai e o luna si pana la Paste iar oamenii trebuie sa economiseasca bani. Nu mai cade in mai ca anii trecuti.

Pai cu cheltuiala care se tine lant, nu ai cum sa ramai si cu bani in buzunar iar oamenii incep sa stranga cureaua de fiecare data dupa sarbatoare. Nu am inteles niciodata de ce se cheltuie atat de mult, fara scop si fara cap. Poate ca “masa bogata” a ramas o traditie prosteasca prin primsa faptului ca e prost interpretata. Stiu ca toti ne dorim de sarbatori o masa de pe care sa nu lipseasca nimic, insa pentru a face acest lucru nu e nevoie sa golim magazinele apoi sa aruncam 75% din ce cumparam. E vorba si de educatie aici, dar mai ales de educatie financiara si inteligenta. Un om inteligent nu cumpara 2 cosuri cu varf din Carrefour atunci cand vin sarbatorile. Il duce capul sa realizeze ca nu va consuma niciodata in 2 zile acele cosuri…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.