Camioanele americane

Americanii au alte standarde si mereu au fost altfel din toate punctele de vedere. America este o tara care a reusit sa se dezvolte in cateva sute de ani mai mult de cat a reusit Europa in peste 2000, insa aceasta evolutie are si ea o explicatie: atata timp cat cumperi aur pe margele de la indieni, apoi le iei si terenurile, nu ai cum sa nu te dezvolti. Banii invart lumea si cei care ii au, reusesc sa evolueze mult mai rapid.

Stim cu totii drumurile din State… Lungi si late… Cam asa s-ar putea caracteriza… Din aceasta cauza, au si niste camioane mult mai speciale. De ce le numesc speciale? In primul rand aspecul, difera foarte mult de camioanele europene. Seamana mai mult cu niste tractoare de cat a tiruri si nu este intamplator acel format. Exista foarte multe camioane in Statele Unite care au baie proprie, au bucatarie si un pat de invidiat. Practic, o casa pe roti, o garsoniera. Nu e de mirare ca un astfel de camion costa sute de mii de dolari.

Daca stai mai bine sa te gandesti, ei pleaca de la ideea de baza a camionagiilor: o viata pe roti. Atata timp cat esti dependent de o cabina, ei s-au gandit sa creeze una care sa ajute in acest job. Cei care lucreaza pe camion stiu cat de important e sa ai o baie sau o bucatarie unde sa gatesti cate ceva la final de program.

In Europa nu cred ca se poate implementa acel model, caci avem drumuri foarte inguste. Un camion mare nu poate sa vireze pe strazi inguste, asa ca noi trebuie sa ne multumim cu camioanele cu pat doar :(.

 

camion sua 1 camion sua 2 camion sua 4 camion sua 5 camion sua

One Response

  1. Fuscus February 1, 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.