Impresie despre Germania

Povesteam mai demult ca in urma cu multi ani am fost in Germania cu un vechi prieten. Nu mai iesisem din tara si m-am dus mai mult de curiozitate. Ca orice copil de 17 ani voiam sa vad si eu lumea. Atunci cand traiesti in Romania foarte mult timp te cam saturi si vrei sa vezi si exemplul altora, sa vezi altii cum traiesc si cum se gospodaresc.

Prima impresie a fost una destul de buna, insa am realizat ce inseamna sa fii roman, pleci la drum cu un GPS neactualizat de 4 ani… E logic sa te ratacesti. Nemtii nu stau pe loc precum romanii, ei construiesc continuu la ei in tara, fac autostrazi, drumuri, tuneluri si asa mai departe. Am vazut ce inseamna tehnologie dar si dorinta de a face ceva. Cand am intrat in Germania, nemtii dadeau gaura prin munte cu un dispozitiv ce numai pe Discovery vezi. Dupa 20 de ore cand am trecut inapoi inspre Romania deja perforasera muntele cu ea. Si cand te gandesti ca niu nu avem nici macar autostrada, ce sa mai zici de tuneluri? Ei muta muntii din loc si fac asta pentru ca doresc, noi? Ce mai asteptam?

In toata Germania nu am vazut de cat un singur BMW X5… avea numere de Hunedoara (HD)… Te intrebi la un moment dat de ce ei nnu cumpara asemenea bolizi? BMW este pentru ei cum este Dacia pentru noi, masina autohtona. Probabil se rezuma la rentabilitate. Ce sa faca neamtul cu X5 cand el are nevoie de o masina simpla care sa il duca din A in B, o masina sigura care sa ii transporte familia in vacante si o masina rapida care sa il duca la serviciul aflat la 50 de km distanta cu 240km/h pe autostrada? Nemtii au numai BMW seria 3 si seria 5 combi, Skode combi si cam atat. Oamenii nu investesc in pagode inutile care consuma mult si nu le ofera beneficii. Mentalitatea neamtului nu include fala tiganeasca, ei nu au tigani.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.