Avocatul

Meseria de avocat nu are nici o treaba cu facultatea de drept. Intotdeauna am fost de parere ca un avocat bun nu are nevoie de memorarea unor legi mot a mot cum se practica in facultate. Din pacate, in ziua de azi oricine poate sa ajunga avocat si asta face parte din scoietatea corupta pana in ultima ei molecula din care facem parte cu totii. Asa cum la facultatea de medicina se intra cu media 5 de bac, asa si la drept…

Cand eram mici, fiecare eram intrebati la scoala ce meserie vrem sa avem atunci cand o sa crestem… Bineinteles ca toata lumea spunea niste meserii despre care se discuta cu importanta, nu auzeai pe nimeni sa spuna ca vrea sa se faca instalator sau tamplar… Nu… toti copiii cand sunt mici sunt invatati sa tinda spre idealuri greu de atins, idealuri ce pe parcurs palesc si se transforma lucruri fara interes.

De ce sa te chinui sa devii un bun avocat daca justitia in Romania e stramba si ia deciziile dupa cum bate vantul sau interesul? Pentru ce sa te mai lupti? E o intrebare la care din pacate nu prea am raspuns… Doar cei care au urmat o astfel de cariera cred ca pot raspunde daca intr-adevar se mai merita sa te lupti cu un sistem depasit si corupt. Poate ca lucrurile nu sunt atat de grave pe cum imi imaginez eu. Un singur proces am avut in instanta si mi s-a parut unul echitabil, insa nu era nimic cu importanta.

E atat de dificil sa razbesti in Romania pe cont propriu, incat de multe ori iti schimbi perspectiva si chiar cariera. Te indrepti spre idealuri mai credibile si mai usor de atins.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.