Oamenii fara imaginatie

Oamenii fara imaginatie sunt cei mai periculosi. Ei ne vor conduce tara la un moment al vietii lor si cum o vor face? Amorf, fara idei si fara perspectiva. Nu putem avea viitor fara imaginatie si fara vise. Imaginatia si visele de cele mai multe ori merg mana in mana, se intrepatrund si sunt legate una de cealalta. Cu totii ne dorim sa ajungem personalitati, sa ne cumparam o casa, o masina, si toate sunt in legatura directa cu personalitatea. O personalitate care dicteaza pro educatie intotdeauna va da nastere mai multor vise, oamenii educati intotdeauna au mai multa imagiantie.

Ce se intampla totusi cu cei fara imaginatie? Ei se integreaza perfect intr-o societate ce incepe sa capete forma lor… Daca stam sa calculam cati dintre elevi ia examenul de bacalaureat an de an, respectiv 30%, ne putem face o parere despre viitorul acestei societati si a acestei tari in acelasi timp. Daca 70% dintre tinerii acestei generatii sunt niste ratati, cum putem sa speram sa existe oameni cu imaginatie imprejurul nostru? Sansele sunt de doar 30% si constat asta pe zi ce trece mai mult. Rar de tot se intampla sa intalnesc o persoana care sa fie capabila sa lege mai mult de doua vorbe si culmea, internetul e plin de analfabeti, oameni incapabili sa comunice desi internetul pentru asa ceva a fost conceput, drept o cale de comunicare.

Oamenii fara imaginatie vor ajunge sa conduca tara peste cativa ani. Cum vor reusi sa inainteze daca ei nu vor avea idei? Daca orizonturile lor sunt limitate acum si cor fi limitate si atunci? E destul de dificil sa creezi daca nu ai suport, nu? Sper sa se inverseze proportia celor care pica bacul si astfel sa avem parte de o tara mult mai frumoasa decat cea pe care o avem astazi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.