Transportati copiii cu masina de parca ar fi un sac cu cartofi

Intamplarea face sa lucrez intr-un mediu in care vad zilnic sute de masini. Am facut deja un obicei in a observa greselile asa zisilor parinti, pentru care legea e doar ceva facultativ. Stim cu totii cum trebuie transportati copiii cu varste fragede, pana in 12 ani. NU AU CE CAUTA PE SCAUNUL DIN FATA, insa se pare ca nimeni nu prea tine cont de treaba asta. Zilnic vad copii de maxim 5 ani cocotati pe bordul masinii, alaturi de niste parinti inconstienti si cel putin tampiti la cap. Copilul trebuie in primul rand sa stea pe bancheta din spate cu centura de siguranta pusa daca are o varsta mai apropiata de cea de 12 ani, iar cei mici mici trebuie transportati pe bancheta din spate in sacune speciale.

A fost atata tamtam cu aceste scaune pentru copii, pe care vad ca nimeni de fapt nu le-a cumparat si nimeni nu le foloseste cu adevarat. Unde e Politia sa amendeze parintii ce-si transporta copii precum un sac de cartofi? Unde e Politia sa amendeze inconstienta si prostia? Nu inteleg cum parintii nu isi dau seama de riscurile la care ii expun pe cei mici transportandu-i pe scaunul din fata si fara centura de siguranta. Ce se intampla cu acesti copii firavi in cazul in care se intampla un accident de circulatie? Probabil incep sa sara ca mingea de ping-pong prin masina.

Pacat ca nu suntem constienti de pericole si pacat ca suntem prosti. E atat de usor sa gresesti in circulatie in ziua de azi si mult mai usor sa fii implicat intr-un accident de ciruclatie nevinovat. Dupa cum spuneam, politia absenta de pe sosele este absenta si din subconstientul soferilor, soferi care nu mai tin cont de nici o legislatie, probabil au si uitat regulile de circulatie…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.