De ce tiganii nu se vor integra niciodata in societate

Tiganii au lumea lor aparte, diferita de a noastra si uneori rupta in totalitate de realitate. Asa au fost invatati sa traiasca, sunt poporul fara tara, obisnuiti sa traiasca in caravane. Integrarea lor in societate este imposibila pentru ca in primul rand ei nu vor sa se schimbe. Stim cu totii cum sunt priviti tiganii in general in societatea romaneasca si internationala. De cele mai multe ori, tiganii sunt vazuti drept niste indivizi respingatori, imputiti, hoti, delicventi. Sunt oamenii cei mai potriviti pentru a comite ilegalitati intrucat nu au identitate, nu au buletine. Traiesc in lumea lor si nu dau socoteala aproape nimanui.

Tiganilor nu le place munca, aia e clar, insa le place luxul. Ii vezi pe strazile Europei cum isi trimit copiii la cersit, ii vezi cum te fac la buzunare prin metrourile de pretutindeni, ii vezi cum tin calul in vila cu 3 etaje iar ei dorm in cortul din curte. Tiganii sunt imposibil de civilizat, au lumea lor in care se straduiesc sa supravietuiasca. Sa supravietuiasca zic? Culmea, am observat ca majoritatea tigancilor sunt pline de aur, iar barosanii umbla numai cu masini straine scumpe. Tiganii traiesc mult mai bine ca noi, insa diferenta este ca ei o duc bine furand, iar noi o ducem prost muncind. Cam anapoda lumea asta in care traim.

Odata invatati la bani, tiganii nu vor renunta la ei in detrimentul integrarii sociale. Hai sa le lasam naibii de asociatii anti discriminare si sa spunem lucrurilor pe nume. Tiganul vrea sa parjoleasca imprejurul fara sa il intereseze consecintele pentru cei din jur si nu vrea sa se schimbe. Tigan muncind cot la cot cu noi pentru 800 de lei pe luna? Niciodata… Nu vreau sa ma arunc in afirmatii prea dure la ora asta, asa ca o sa continuam povestea cu tiganii alta data.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.