Vreti o viata ca-n telenovele?

Daca vreti o viata ca in telenovele e timpul sa va puneti cu burta pe carte si dupa zeci de ani de tocit coate pe bancile scolilor, liceelor, facultatilor, sa va faceti si voi procurori. Atunci o sa va permiteti o bona, un bucatar, un om pe langa casa care sa vina la “serviciu” doar pentru a va deschide poarta sia o inchide atunci cand plecati de acasa. Atunci o sa va permiteti si voi masini de sute de mii de euro si o viata traita mai mult prin tari straine.

Rautactiosii ar spune ca fac referire la o persoana anume insa nu, norocul a facut sa nu cunosc nici un procuror pana acum. Nici din perspectiva celui anchetat din din cea de prieten/amic. Problema e ca stim cu totii ce bani se fac atunci cand esti platit de stat si ce combinatii apar la un moment dat. E de ajuns sa te uiti in Severin la periferie si sa vezi case, zeci de case, de vile, construite de niste oameni care au lucrat ca portati la institutiile de stat. E incredibil cat a decazut societatea in ziua de azi, e incredibil cum a ajuns tara asta din punct de vedere economic si asta din cauza hotilor care au furat ca hapsanii, de parca nu ar mai fi vazut bani in viata lor.

Cu totii avem prieteni, rude chiar hapsani, care merg pe zicala “acum e momentul sa rupem, sa luam tot cat e ocazie”… Nu de putine ori am auzit si eu cuvintele astea si tot ce pot sa spun este ca sunt de-a dreptul scarbit de asemenea oameni halapi, gata sa isi rupa gatul pentru cateva sute de lei… Daca vreti sa traiti ca-n telenovele atunci sa va angajati la stat, unde e de subp ceva ban public…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.