Unde e CFR-ul?

Ca sa fie clar, nu intreb de echipa de fotbal CFR Cluj… Intreb de trenurile pe care le vad zilnic in gara din Severin. Aceleasi trecuri cu vagoane goale duc economia catre prapastie si catre faliment. Dupa 25 de ani de la revolutie, nu cred ca s-a mai construit 1 km de cale ferata in tara asta, cu cateva mici exceptii bineinteles.

Transportul feroviar in Romania este aproape egal cu zero. Nimeni nu mai circula cu niste trenuri insalubre si care intotdeauna au intarziere din cauza infrastructurii. Am avut o singura data in viata ocazia sa merg cu un tren de la Severin la Bucuresti si retur si pot spune ca a fost ceva horror. Am plecat noaptea si am facut cred ca 5 sau 6 ore pe drum. Cum sa faci frate 6 ore pe 350 de kilometri? Numai in Romania poti sa vezi asemenea dezastre.

Intrebarea mea este un de e CFR-ul? Unde e trenul acela care circula in occident? De ce nu exista si la noi? Ei bine, dupa cum stiti, CFR calatori este in faliment de ani buni, fiind folosit ca o sugativa de bani publici pentru politicienii si oamenii de afaceri din Romania. Sau mai bine zis de tepari. Cine sunt teparii? Cei care au facut evaziune fiscala si au furat ca-n codru banii intrati inconturile CFR timp de 25 de ani.

Sunt de parere ca cei care au devalizat tara si cei care au pus pe butuci o economie care preluata de la Ceausescu functiona cat de cat, cu ghionturi dar functiona, ar trebui sa infunde puscaria pe viata si sa li se confiste si averile monstruoase pe care le-au adunat in 25 de ani de jaf continuu… Sa ii vezi cum stau inchisi precum cainii si se sinucid pe capete afland ca nu mai au nici macar 1 leu din milioanele pe care pana nu de mult le aveau…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.