Industria vanzatorilor de nimic

M-am uitat putin in Severin sa vad cata cantitate de nimic se vinde. Exista la noi in oras un magazin de unde niciodata nimeni nu cumpara nimic. Cine are bani in orasul asta ca sa cumpere de exemplu baterii pentru chiuveta cu 400 de lei? Cate baterii cu 400 de lei sa vinzi intr-o luna astfel incat sa supravietuirsti? Si la un moment dat te intrebi cu ce naiba intretin oamenii showroom-ul cu 2 etaje si asa mai departe… Cum adica sa vinzi nimic si sa prosperi intr-un oras extraordinar de sarac? Am incercat sa raspund la intrebarea asta, insa nu am reusit sa gasesc un raspuns. Raspunsul este cel la care se gandeste toata lumea si anume afaceri de underground, evaziune fiscala, tunuri si tepe si asa mai departe, partide politice, etc…

Cum e posibil sa existe in Severin vile peste vile, masini straine peste masini straine atata timp cat orasul nu are industrie? Tot ce inseamna industrie s-a pus pe butuci si uneori cred ca intentionat pentru a saraci populatia la limita supravieturirii… Un popor flamand e mai usor de controlat, nu? In fine, sa lasam teoria “constipatiei” pentru alta data, ca deja pute.

Te uiti in jur si ii auzi pe X si pe Y ca sunt patroni si ca au angajati dar de vandut nu vand nimic… Au la munca niste pitipoance pe tocuri ce-si petrec ziua butonand telefoanele pe Facebook si cam atat… Magazinele pe care acestia le detin nu vand aproape nimic luna de luna, insa ele exista si patronii prospera… In ce tara traim pana la urma daca nu avem expplciatii pentru asemenea anomalii? De ce Severinul a devenit un oras prosper numai pentru cei smecheri, in timp ce cenateanul de rand nu are nici o sansa de a-si indeplini visele? No comment.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.