Fotografia perfecta sau JADORIS

In anii 90 nu exista acest trend al fotografiei digitale. Nu exista digital mai bine zis. Am crescut cu un fotograf in casa si nu pot uita acele aparate pe care le folosea pentru a developa pozele. Nu stiu daca ma exprim tocmai corect, parca developarea se facea in camera obscura pe lumina rosie doar, pentru a nu strica pozele. Aparatele se foloseau pentru diapozitive sau ceva de genul. In acele vremuri, maretia unui fotograf statea in pricepere si inteligenta, caci pozele nu puteau sa fie ajustate ulterior din Photoshop.

Astazi, treaba sta cu totul altfel. Numai cine nu vrea nu poate sa fie fotograf. Aparatele foto digitale incep sa devina din ce in ce mai sofisticate si nu mai depind de mult de cele 30 de pozitii ale unui film vechi (cam atatea tin minte ca se puteau face cu filmul fizic, vreo 30 de poze din care primele niciodata nu iesau bine). Aparatele foto sunt din ce in ce mai scumpe si inglobeaza o tehnologie ce te transforma intr-un fotograf destul de iscusit. Intrebarea urmatoare este: daca exista atata tehnologie in jur si oamenii isi pot face singuri poze, atunci ce rost mai au fotografii profesionisti?

Ei bine, intr-adevar, oricine poate face poze bune, insa putini sunt cei care reusesc sa le faca perfecte. Perfectiunea in fotografie este atinsa de foarte putini oameni, JADORIS este un bun exemplu si este bine sa apelam la asemenea oameni atunci cand avem parte de ceva eveniment serios precum nunti, botezuri, sedinte foto cu anumite teme. Daca oamenii s-ar pricepe la toate, n-am mai avea nici un profesionist printre noi, nu? Sunt de parere ca atunci cand discutam despre amintiri, absolut necesar sa apelam la oameni capabili sa ni le surprinda in cel mai natural mod cu putinta.

Spun chestia asta pentru ca momentan nu ne prea dam seama de valoarea unor amintiri, insa pe masura ce imbatranim, incepem sa uitam din detalii, detalii ce reusesc sa vina in prim plan cu ajutorul fotografiilor. Cu totii ne dorim la batranete niste amintiri pe care sa le revedem alaturi de familie si de cei dragi, nepoti, stranepoti chiar si e de preferat ca aceste amintiri sub forme de poze sa fie de calitate. Adevaratii profesosionisti au grija sa surprinda in poze toate lucrurile elementare, toate detaliile necesare unei fotografii de calitate.

Am incercat de multe ori sa pun o poza developata de pe film langa una digitala, pe monitorul calculatorului. Detaliile si claritatea pozelor developate sunt mult peste cele digitale, desi s-a ajuns in ziua de azi la zeci de megapixeli. E un semn important de intrebare acest lucru, cum este si faptul ca la Hollywood, in era digitala, inca se mai filmeaza pe pelicula.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.