Fetelor, cumparati accesorii pentru unghii daca vreti sa fiti unice!

Fetele din ziua de azi si personalitatea sunt doua lucruri care nu se vor impreuna niciodata. Cel putin in contextul societatii contemporane, fetele si creatifitatea/personalitatea/unicitatea sunt precum apa si uleiul. Nu se amesteca domne’ una cu cealalta nici batute. E drept, si vremurile pe care le traim au cantitatea lor de vina, insa mentalitatea colectiva ce indeamna spre copy – paste poate fi depasita zic… Am observat in licee chestia asta cel mai simplu: daca astazi o fata vine cu o bluza mai speciala, ziua urmatoate incep sa apara cate 2-3 bluze identice prin scoala, si tot asa pana toate fetele din scoala ajung sa aiba in garderoba acea bluza. Popularitatea in licee are puterea de a forma trenduri in materie de moda, asa ca daca o fata populara isi cumpara o bluza sau un pantalon mai special, e clar ca si celelalte se vor lua dupa ea.

Sunt sigur ca nimic nu se va schimba in urmatorii ani daca nu se modifica acea cifra de elevi ce pica examenul de bacalaureat an de an, cifra care se apropie de 70% mereu si reprezinta un indicativ cat se poate de real al inteligentei tineretului de pana in 18 ani. Este si un barometru pentru seriozitate bineinteles. Daca timp de 4 ani nu ai reusit sa inveti nici macar pentru nota 5, ce mai e de spus?

Fetle trebuie sa inteleaga ca majoritatea baietilor inteligenti prefera originalitatea. Originalitatea in societatea noastra e de multe ori marginalizata sau in cel mai bun caz vazuta drept ceva destul de ciudat, iesit din comun si este ceva iesit din comun sa fii original in lumea copy – paste, nu? Rar de tot ies in evidenta fetele cu ceva aparte precum accesorii unghii sau un machiaj mai frumos si nu inteleg de ce… Chiar atat de mult sa se fi corupt societatea, incat sa nu se mai vrea nimic in plus fata de ce pare la moda? Sau mai bine zis doar televizorul trebuie sa fie acela care dicteaza moda? Mi se pare ciudat si absurd. Eu cand eram mic fetele de 12 ani erau cu nasul in carte, nu pe Facebook, poate si asta e un factor destul de important pentru stabilirea motivelor pentru lipsa personalitatii la tinerii din ziua de azi. Atunci cand ai atata tehnologie in jur care te ajuta mereu oferindu-ti solutii fara ca tu sa iti mai pui mintea la contributie, e clar ca incepe un prices de degradare. Ne transformam incet dar singur in niste legume din cauza tehnologiei care avanseaza si incepe sa gandeasca in locul nostru… Pacat ca nu mai gandim nici cat sa avem personalitate proprie… Asta suntem, generatia cu personalitate imprumutata!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.