De ce se scoate religia din scoli

Am spus treaba asta de mult timp, inevitabil se va ajunge in situatia in care lumea nu va mai crede in povesti vechi de peste 2000 de ani. Nu vreau sa cant in struna ateilor, insa religia in ziua de azi nu mai merita crezare din cauzacelor care o propovaduiesc in primul rand. Cum sa mai crezi in Dumnezeu si sa fii umil, pios, mai bun cu cel de langa tine caruia sa ii oferi putin din saracia ta atata timp cat preotii sunt extraordinar de bogati si nu ajuta pe nimeni? Cum sa mai vrei sa te duci la biserica si sa pui bani la cutia milei stiind ca preotii isi vor lua case si masini cu acei bani pe care nimeni nu ii supravegheaza si nu ii contorizeaza.

Din punctul meu de vedere, religia isi cam bate joc de credinciosii ei dar nu prin esenta sau invatatura. Asta ramane la atitudinea fiecaruia daca poate sa creada sau nu, isi bate joc prin felul de a manipula masele si de a afisa opulenta cu orice pret.

Mie nu mi-a batut niciodata un preot la usa sa ma intrebe daca am nevoie de ceva si din punctul meu de vedere preotul asta ar trebui sa faca. Atunci, de ce sa mai tinem religia in scoli atata timp cat preotii si biserica nu mai inseamna ce trebuie? Ramane la aprecierea fiecaruia daca doreste un copil indoctrinat pro buzunarul preotilor sau nu, insa cred ca pacaleala asta ascunsa de biserica trebuie sa aiba un sfarsit. E pacat sa ne batem joc de noi in halul asta. Pai bine ma, in cea mai saraca tara din UE se construieste cea mai scumpa catedrala din Europa, 2 miliarde de euro? Cata opulenta si cata minciuna se ascunde in spatele bisericii? Cum e posibiul sa exista atata bogatie in sanul ei si atata saracie la portile ei?

Sa nu ne mai gandim ca ne indignam si ne face rau…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.