De ce divertismentul romanesc se bazeaza pe tipete?

Zapam fara mila zilele trecute cand, dintr-o data, televizorul s-a intepenit pe Antena 1… Era o emisiune destul de ciudata, nu i-am retinut numele, dirijata de Dan Negru. Nu a trebuit sa stau prea mult pe ganduri si am fost sigur ca emisiunea va avea un Tarzan drept moderator, nu un simplu om. Dan Negru de cand il stiu numai emisiuni in care tipa non stop a avut. Nu reusesc sa mi-l imaginez intr-o emisiune de doamne-ajuta pe acest tip… Numai racnete si tipete… Ma mir ca nu ramane naiba fara voce in cateva minute de emisiune. Probabil s-a obisnuit dupa atatia ani de serviciu plin de rutina, tipetele sunt rutina lui. Dan Negru este inconfundabil.

De ce divertismentul romanesc se bazeaza pe tipete? De ani buni, incepand de la Vacanta Mare si terminand cu zapacitul de Dan Negru, s-a mers pe ideea asta de umor la limita stresului. Eu cand il aud pe asta cum tipa ca descreieratul in platou mi se face parul ca maciuca, ma umplu de nervi si schimb canalul. Pe bune, nu pot sa ma uit la emisiunea lui Dan Negru mai mult de 5 minute. E ridicol cata galagie poate sa faca cel omulet.

Raspunsul e simplu: televiziunile dau exact ceea ce cere poporul. Daca poporul vrea tipete primeste tipete. Daca poporul vrea bufonarii, primeste bufonarii. Daca poporul il vrea pe Dan Negru, atunci Dan Negru face cariera in televiziune. Daca asa popor avem nu trebuie sa ne mai miram de emisiunile TV. Scopul televiziunilor este acela de a face bani, nu cultura… Asa ca daca avem un popor incult vom vedea din ce in ce mai des emisiuni de genul celor de pe Antena 1 sau ProTv… Uitasem de ProTv si emisiunea lor cu vedetele din Africa… Alta idiotenie fara margini dar in fine, cine sunt eu ca sa judec gustul poporului?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.