Dacia in topul Europei

Automobilul Dacia reuseste sa scrie istorie an de an, pe masura ce evolueaza si se tehnologizeaza la standarde europene. Ca sa fiu sincer, am fost putin impresionat de ultimele modele de Dacia Sandero si Duster, asa ca nu ma mir ca au prins in strainatate atat de bine… Totusi, de ce a prins Dacia atat de bine la europeni, oameni obisnuiti mai de graba cu calitatea, nu cu cantitatea?

In primul rand Dacia a inceput sa ofere calitate. Dupa cum spuneam am fost placut impresionat de ultimul model Sandero, model care nu mai are nimic din specificul natural capatat la prima lansare de serie. Daca au reusit sa ofere calitate, au intrat pe piata europeana din cauza pretului mic. Cum gandeste europeanul din moment ce alege Dacia? Se gandeste ca are calitate apoi 5 ani garantie. Dupa, este dat pe spate de pretul foarte mic. Pai un strain cu 3000 de euro pe luna reuseste sa achite un Logan nou nout in mai putin de 6 luni fara sa moara de foame…

Gandirea europeana consta in utilitate. Daca Dacia reuseste sa ofere utilitate la pret redus, e tot ce are nevoie strainul… Cei care ati fost in strainatate ati observat ca acolo nu exista X6, Q7, Seria 7 si alte masini scumpe, inutile din punct de vedere al persoectivei. Nu, in strainatate o sa vezi numai masini ieftine gen Skoda, Renault, majoritatea tip combi sau de familie. Oamenii le cumpara ca sa isi faca treaba cu ele, nimic mai mult.

Asa a ajuns Dacia in topul Europei ca si numar de masini vandute in ultimul an: calitate si pret mic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.