Cu revolutia in guvern

Stau de mnulte ori si ma intreb ce se poate face pentru ca tara in care traiesc sa isi schimbe cursul. Sa schimbam guvernul? Sa schimbam presedintele? Asa ar zice toti insa cu cine? Sa iei un hot din scaun pentru a pune alt hot in locul lui? S-a ajuns la o situatie de tot ridicolul din care multi cred ca nu mai exista scapare.

Dupa parerea mea, trebuie o schimbare a clasei politice dar nu prin inlocuire, ci prin reforma. La putere nu trebuie sa mai ajunga oamenii corupti sau coruptibili. Trebuie sa evitam ca oamenii precum Sorin Ovidiu Vantu sa mai poata fura folosindu-se de clasa politica, apoi sa ne rada in nas ca el are de toate si noi, tinerii nu avem nimic…

De cand ma stiu, in politica nu au fost oameni impecabili, doar santajabili si pasibili de puscarie. Asa functioneaza parghiile in acest sistem. Ne-am cladit o tara pe buzunarele puscariasilor si acum, cand incep sa zornaie catusele, ne gandim cum ar fi fost daca am fi avut bafta sa votam niste oameni care sa fure mai putin pentru ei, oferind mai mult pentru cei care i-au trimis acolo.

Din 4 in 4 ani votul nostru al tuturor conteaza iar boicotul si neprezentarea nu reprezinta o solutie. Atata timp cat in politica romaneasca nu vor accede si oameni de calitate, nu doar puscariasi, viitorul nostru ca tara nu se va schimba niciodata. Trebuie sa reformam acest sistem politic in care oamenii de nimic si-au cladit un viitor si o avere. O avere furata din buzunarele noastre ale tuturor. Nu trebuie sa ne mai miram de faptul ca traim mai prost pe zi ce trece, trebuie doar sa ne uitam, la televizor unde se serveste paine si circ, unde vedem zi de zi nesimtitii cum sunt saltati de DNA si dusi acolo unde le este locul, fara ca nimeni sa se atinga vreodata de averea furata de la noi, romanii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.