Te intinzi mai mult de cat iti e patura?

E o intrebare care ma pune pe ganduri de multe ori. Suntem o tara de oameni saraci, oameni care doresc si ei sa aiba de toate, sa nu duca lipsa de nimic. Insa, e ceva normal sa ne dorim mai mult decat puterea noastra de cumparare? Aia mica si firava… Observ tot mai multa lume in jurul meu care se vaita de bani, ca nu au cu ce plati lumina, nu au cu ce plati regia, in schimb apar peste cateva zile cu telefoane mobile de 10 milioane sau mai bine. Apar cu laptopuri scumpe sau chiar cu masini pentru care culmea, se imprumuta de bani.

Eu unul niciodata nu am facut asa. Daca mi-am cumparat o masina am cumparat una pe care sa o pot intretine, mai ieftina de cat bugetul stabilit initial. Cunosc oameni care atunci cand au cumparat o masina nu numai ca nu s-au incadrat in buget, insa au mai imprumutat si extra pentru a cumpara masina. Nu inteleg de ce te intinzi mai mult de cat iti e patura? Chiar asa suntem un neam de lacomi? Asta e cuvantul potrivit: lacomia. Lacomia se naste de multe ori din saracie si din frustrare. Vrei sa iesi din starea de saracie insa nu prin metodele logice, ci prin unele prostesti care mai tarziu te vor afunda si mai mult in saracie in loc sa te scoata.

E destul de ciudat sa privesti pe strada si sa vezi masini scumpe intr-un oras in care nu exista locuri de munca. Ce inseamna asta? Inseamna ca se traieste din nemunca sau din munca necinstita, ori oamenii se intind mai mult de cat le este patura. Care este urmarea? Centrele de dezmembrari se umplu cu masini scumpe, proprietarii neavand bani sa le repare. Cam asta e Romania pe care o vedem cu totii zi de zi pe strada si la tv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.