Sapunul si uleiul pentru masaj trebuie sa fie cat mai naturale

Stim cu totii ce inseamna produsele cosmetice in ziua de azi. Acestea se indeparteaza din ce in ce mai mult de sfera naturalului si incep sa fie din ce in ce mai imbibate cu chimicale de tot felul, chimicale periculoase pentru pielea si pentru organismul nostru. Nu stiu cum sunt altii, insa eu am o piele sensibila chiar daca sunt baiat. De multe ori apelez la creme si si sapunuri naturale sau cat mai naturale pentru ca cele din comert sunt destul de suspicioase si au obiceiul de a usca pielea mai mult de cat sa o hidrateze.

Din pacate uitam ca naturalul este singurul mod de a te mentine distant de boli si ma refer aici la absolut tot ce inseamna natural, nu numai la ulei masaj sau sapunuri. Pai daca ne aducem aminte cum traiau bunicii nostri, ne miram ca ei ajungeau la 100 de ani? Atunci cand ai in jur alimente sanatoase tinute departe de chimicale si de lumea civilizata, ai sansa sa apuci suta de ani. Lumea civilizata e departe de acea lume perfecta din punct de vedere al sanatatii. Cu cat evoluam mai mult ca si societate, cu atat ne afundam mai mult in poluare si in dezordine. In contextul actual, este aproape imposibil sa avem parte de o alimentatie sanatoasa, care sa nu contina chimicale… Cu tot cu mult trambitatele produse bio si etc. Daca produsul est bio se contamineaza cu poluarea in jur si asa mai departe. Acelasi lucru este valabil si pentru cosmetice, majoritatea sunt contaminate cu niste chimicale ce trebuiesc ocolite cat mai mult daca vrem sa avem parte de sanatate, nu de boli.

E bine sa incercam pe cat posibil sa migram catre sfera aceasta a naturalului, mai ales daca vorbim de sapunuri si alimente cu care ne lovim zilnic. Organismul nu se imbolnaveste din mici excese, ci din excese repetate si dese. Asadar, sunt de parere ca sapunul, cosmeticele si alimentele, lucrurile care ne tin in viata si cu care avem contact zilnic trebuie sa fie rpoaspete mereu si fara chimicale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.