Rezistenta la impact a telefoanelor cu ecrane de 5 inch si peste

Saptamana trecuta am avut ocazia sa vad personal care este rezistenta ecranului din sticla al Samsung Galaxy Grand Neo. Cu alte cuvinte, mi-a cauzt din mana in curte si s-a facut tandari. Intr-un fel, ma asteptam la un asemenea deznodamant. Deja recusera 6 luni si l-a tot ocolit nenorocirea, eu sustinand intotdeauna despre mine ca sunt un neindemanatic. Stiti voi, genul care pe ce pune mana are zilele numarate.

Din fericire, sticla s-a spart in partea superioara si nu afecteaza functionalitatea telefonului. Deocamdata nu m-am decis sa il repar, caci pur si simplu nu am timp sa ma duc cu el in service. Sa il trimit la garantie nici vorba, si acolo o sa platesc si nu am de gand sa stau 2 saptamani fara telefon doar pentru a pastra garantia. Garantie care, de altfel, nu acopera aceasta problema. Bineinteles ca m-am interesat si de reparatia in sine, preturi, service si am constatat ca pe internet acel touchscreen original costa cam 75 de lei in medie. Daca ma duc la un service autorizat, ma costa 150 de lei si daca il trimit la Samsung la garantie ma costa 200 de lei.

Am eliminat ultima varianta pentru ca presupune trimiterea telefonului prin curier la Bucuresti, ceea ce sporeste “pedeapsa” de 15 zile in care trebuie sa stau fara telefon. Deci o zi trece pana pun eu coletul, o zi pana ridica ei. La fel si la intoarcere. Astfel, cele 15 zile se transforma in 20 de voie. Daca duduia de la telefon a uitat sa precizeze “zile lucratoare”, apoi treci de o luna de voie. Sa nu mai zic de continutul telefonului… E drept, pozele sunt in cloud salvate, pe Dropbox, insa am o gramada de notite si idei si chestii de-astea gen agenda electronica pe care nu am cum sa le mai scot si nici sa ma apuc sa le notez pe o agenda reala nu am chef. Am nevoie de el zilnic..

Asadar, am ajuns la concluzia ca daca ma vui uita pe internet si voi crede ca ma descurc singur cu schimbatul sticlei, o sa ma ocup personal de el. Daca e complicat si ma depaseste o sa emrg in oras unde ma costa 150 de lei cu tot cu mana de lucru si treaba se rezolva in cateva ore doar. Aveti grija pe unde va scapati paletele, e scumpa sticla. Daca aveam Nexus 5 chiar ca o beleam… E vreo 600 de lei sticla…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.