Izolarea la locul de munca

S-au facut pe 2 februarie doi ani de cand lucrez la statie. In ture de doua zile la munca si doua casa, nici nu am simtit cum a trecut timpul. Intrebarea este insa, daca nu cumva imi cam irosesc timpul cu acest job? M-am gandit de multe ori sa renunt la el, salariul fiind destul de modest si dictat de zona Mehedinti. Cu 800 de lei pe luna nu prea poti sa ai mari pretentii la viata, vise, idealuri… Stateam si ma intrebam cum as putea sa intretin o familie sau un copil cu acesti bani? Cum as putea sa am grija de mine daca as locui in chirie si as plati 450 de lei numai chiria la o garsoniera, plus lumina, internet, telefon si asa mai departe. 800 de lei nu iti permit sa faci absolut nimic pentru tine si pentru viitorul tau. Daca mai pui la socoteala si faptul ca jobul nu iti da posibilitatea sa avansezi nicaieri sau spre mai bine, poate ca acum o sa intelegeti de ce spun ca imi pierd vremea aiurea continuand cu acest job…

Ma gandeam la treaba asta chiar ieri seara cand am fost pe la Carrefour. Ma uitam la personalul ce aproviziona rafturile si toti erau veseli, pareau multumiti. Parca m-am saturat sa vad zilnic aceleasi fete ploate ale unor oameni care sunt prea saraci sa isi ia o buletie cu 70 de lei de la Petrom, sau ale unor oameni suparati si tristi care intotdeauna alimenteaza numai de 20-30 de lei. Parca toti privesc numai in pamant cand iti ofera banii si la un moment dat te saturi sa vezi numai fete mohorate. Parca mai simti nevoia sa te mai misti, sa faci si alte lucruri noi, parca te saturi de rutina.

Imi aduc aminte cand lucram la distributie, aveam multi colegi cu care puteai sa schimbi o vorba, doua in fiecare zi. Aici la statie lucrez de unul singur care 16 ore pe zi, acompaniat numai de fetele triste si plouate ale oamenilor saraci din Severin. Sunt curios, voi cum vedeti jobul ideal, sau daca cel ideal nu exista, cum vedeti jobul la care v-ati duce cu drag? Sau voi ce ati face daca ati fi in locul meu? Ati renunta la un job care nu va aduce nici o satisfactie? Nici financiara, nici profesionala, nici sociala…?!?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.