Munca in strainatate

Suntem fortati sa ne cautam viitorul in tarile altora, printre straini. Suntem fortati sa ne instrainam de propriile familii pentru a avea parte de un trai mai bun pentru noi si pentru ei, pentru copii si rude. Nu cred ca exista om care sa plece la munca in strainatate de prea mult bine, toti pleaca din cauza imposibilitatii de a trai decent in Romania.

Ce inseamna un trai decent in Romania? Inseamna sa ai suficienti bani incat sa nu duci lipsa de nimic, nu sa traiesti in lux. Dupa calculele mele, ca s atraiesti decent in Romania ai nevoie de un salariu de cel puttin 3700 de lei, in cazul in care salariul minim pe economie este undeva la 600 de lei net, bani in mana. Cum sa poti trai decent cu doar 600 din 3700? Este imposibil si sa nu uitam ca jumatate din populatia activa din Romania traieste pe salariul minim.

Din aceasta cauza, suntem fortati sa plecam. Avem vise si avem planuri, avem nevoie de bani si de un trai decent. Capsunarii din Spania au plecat la mai bine, asa facem cu totii. Nu mult timp ne mai desparte de momentul in care va trebui sa ne facem cu totii bocceluta si sa plecam in lumea larga. Suntem nevoiti, vrem sa traim.

One Response

  1. Violeta May 5, 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.