Singur la batranete

Nu vreau sa imi imaginez asemenea scenariu. Ma uit de multe ori pe strada si observ prin parcuri batrani ce se plimba agale. Dupa o viata intreaga de truda, munca si necazuri, iata-i ajunsi acum la 80 de ani pusi in situatia de a-si plimba singuri cainele, singurul prieten fidel pe care acestia il mai au.

Plimbatul catelului este o activitate destul de des intalnita la ce de varsta a 3-a. Ei sunt singurii care se trezesc cu noaptea-n cap sa isi scoata prietenul din casa. Se spune ca pe masura ce imbatranesti, ai nevoie de mai multa odihna si de mai mult somn, insa se pare ca nu-i nici pe departe asa. Batranii sunt cei care dau tonul diminetii cu plimbarile prin parc.

Ma gandesc la batranii singuri, si ma cuprinde un fior greu de descris… Sa nu ai pe cineva langa tine atunci cand te simti rau, sa nu aiba cine sa iti aduca o cana cu apa daca ramai la pat, sau cine sa iti aduca o coaja de paine. Asta e dezavantajul batranetii, cu cat traiesti mai mult cu atat ramai mai singur, prietenii ti se sting incet incet, iar daca nu ai parte de copii sau o familie ramai singur cuc intr-o casa pe care in final, o va lua primaria.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.