Sportul in viata noastra – sanatate

Sportul inseamna sanatate, nu incape indoiala. Desi aparent salile de fitness sunt pline, daca ne uitam putin in jur o sa observam o gramada de fete grase. Nu intekeg ce minte trebuie sa aiba sa priveasca cum ajung la 80 – 100 de km si sa nu faca nimic pentru a se redresa. Greutatea in plus nu inseamna nimic bun, din contra, inseamna boli si niste defecte fizice pe care societatea din ziua de azi nu prea le mai tolereaza.

Nu am nimic cu cei bolnavi, exista si boli care genereaza cresterea masiva in greutate, insa azi nu discutam despre ei, discutam doar despre cei nesimtiti, despre cei care obisnuiesc sa manance un pui fript intreg la o masa, si sa aiba vreo 7 mese de-astea cu un pui fript intreg pe zi. Bineinteles, acesti oameni nu fac miscare, si ajung la 150 de kile fara sa isi dea seama de gravitatea problemei.

Nu cred ca s-ar ajunge in aceasta situatie daca s-ar face miscare. Nu ai scuza daca ajungi la 80 de kg si nu mergi la sala sau daca nu incepi sa practici un sport. Inima si organele noastre interne nu sunt concepute sa pompeze sange si sa tina in viata 50 de kg in plus fata de normal.

Atata timp cat vom face miscare, vom reusi sa ne mentinem sanatosi atat fizic cat si psihic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.