Tara meseriasilor cu 100 de meserii si nici o calificare

Cu totii cunoastem un meserias, un om care se ocupa cu de toate si nimic, un om care se pricepe la orice insa nu e in stare sa puna nici macar o priza. Cu totii il cunoastem pe meseriasul de servicu, acel om care are 100 de meserii dar nici o calificare. I se spune de obicei “Nea’” + numele de rigoare. Nea Costel, Nea Ion, Nea Nicu si asa mai departe. Ciudat ca acesti meseriasi cu Nea au si nume destul de comune, tipic romanesti.

La mine pe scara toti sunt meseriais, toti lucreaza in constructii, toti sunt instalatori si toti sunt mecanici. Ciudat fapt ca toti au lucrat la apartamentul de de-asupra mea si la nici 2 zile am fost inundat de apa ce provenea de la masina de spalat, cineva o legase la alta teava, nu la cea care trebuia. Daca stau sa ma gandesc mai bine nu cred ca a racordat-o la nimic, la cata apa venea pe ghena cred ca a pus furtunul intentionat sa se scurga acolo.

Din cauza acestor meseriasi de carton, e destul de dificil sa mai gasesti pe cineva capabil sa lucreze bine, sa se priceapa cu adevarat. E destul de dificil sa mai ajungi la el prin padurea asta de crengi uscate. Asa au ajuns vremurile din pacate, lipsa de bani te impinge sa iti doresti ceva extra chiar daca nu te pricepi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.