Tara soferilor de camion neseriosi

De ce spun neseriosi? Pentru ca aud tot mai multi ca se intorc acasa dupa ce opteaza pentru joburile de sofer de tir pentru strainatate. Foarte multi sunt entuziasmati de salariile de peste 1000 de euro cu care aceste joburi sunt rasplatite, insa au falsa impresie ca cineva le va da acesti bani fara sa le ceara mare branza in schimb.

Viata de sofer pe tir nu e deloc una simpla, usoara, frumoasa sau roz. Cine e imatur si copil habar nu are ce inseamna sa conduci cate 9 ore pe zi, 9 ore sa stai pironit in scaunul ala, sa nu te poti duce nici macar sa bei o cafea. Sa nu mai zic de confortul unei cabine de tir, de mancarea de care trebuie sa faci rost singur, sa te intretii cu alte cuvinte.

Cand spun tara soferilor de tir neseriosi ma refer la toti putoii care nu au fost in stare sa ia bacul, iar de la spart de seminte din fata blocului, fara o zi muncita in Romania pe cartea de munca, se vad pricopsiti in strainatate ca sofer de tir. Nu au condus altceva decat bicla in toata viata lor si acum se cred in stare sa stapaneasca un mastodont de 40 de tone. Ei bine, fac ei scoala cum o fac, ia examenele cu spaga si toate cele iar cand ajung in strainatate, dupa 2 luni fac cale intoarsa fara nici un ban. Pai cine sa tina la munca niste copii imaturi, neseriosi, care au impresia ca au fost chemati la relax, nu la munca. Greu cu munca, zic…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.