Ultimul gentleman

Ultimul gentleman a murit de mult, inca prin anii 90. La costum intotdeauna, cu vorba eleganta intotdeauna, gesturi de domn si ce sa mai, o tinuta impecabila. Imi aduc aminte cat de ciudat eram provit atunci cand treceam pe strada imbracat in costum. Desi aveam doar 18 ani si urma sa particip la banchetul clasei a 12-a, puteam sa sesizez aceste priviri, eram destul de desghetat ca sa pot analiza ce se intampla in jur.

Astazi nimic nu s-a schimbat. Parca din ce in ce mai mult s-au degradat oamenii, judecand mult mai intens fara sa gandeasca in ansamblu. Asta e problema la noi, prejudecatile. O buna parte din cetatenii acestui oras numit Severin, acestei tari numita Romania, sunt de parere ca haina face omul. Astfel se imbraca numai de firma, isi ia numai masini scumpe si casele lor sunt cu destul de multe etaje… Cu ce bani isi cumpara toate astea? Pai din tepe si din smecherii, ca de muncit doar nu mai munceste nimeni in tara asta… suntem de-ai lu’ “doar n-o sa ma duc sa imi rupa ala carca pentru 7 milioane pe luna”.

Asa ca ne mai miram ca a disparut bunul simt si eleganta? Impreuna cu inteligenta desigur… Ultimul gentleman si-a dat duhul de mult zic eu…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.