Visul american

American Dream sau visul american pe romaneste, reprezinta ceva destul de greu de atins. America, desi o tara infiintata cu cateva secole in urma, fara sa aiba in spate mii de ani de civilizatie, reuseste sa ia fata unei lumi intregi, fiind considerata stalpul democratiei, al corectitudinii si al civilizatiei.

Nu stiu daca este chiar asa, daca un stat infiintat in urma cu 200 de ani reuseste sa se mentina un stalp al civiliatiei moderne. Ideea de dreptate si echitate a fost fondata prin SUA la inceputurile sale, a vrut sa fie un stat care desi s-a dezvoltat mult peste asteptari, a ramas mereu un supot pentru cetateanul de rand.

Ei bine, aici avem noi destul de mult de lucrat comparativ cu ei, la suportul cetateanului de rand. Romania e o tara cocotiera, babaniera, nici vorba de dreptate aici sau de sprijin al cetatenilor. Stim cu totii cum functioneaza justitia din Romania, ce sa mai comentam?

Visul american in asta consta, sa traiesti in acea tara in care toate drepturile ti se respecta, in care trebuie la randul tau sa te comporti civiliat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.